//About

Tears Apart on sielukkaan lämmön omaava yhtye Suomen Turusta. Yhtye hakee vaikutteita ikonisilta esikuviltaan Bowiesta Houstoniin Nile Rodgersin hengessä ja yhdistelee vapaasti skandisoundeja rythm’n’blues-poljentoon elektronisia vivahteita kaihtamatta.

Tears Apart-esikoisalbumin (Ilmaa Music, 2014) julkaisun jälkeen yhtye on raivannut tietään musadiggareiden tietoisuuteen ja kurottanut siipiään jopa Atlantin yli. Avomeren aaltojen hiomia ensimmäisiä soulhelmiä kuullaan kevään 2020 aikana livekeikoilla. Ensimmäinen single tulevalta albumilta julkaistaan perjantaina 13.3.2020 onnellisten tähtien alla. Yhtyeen toinen pitkäsoitto julkaistaan syksyllä 2020 sekä vinyylinä että digitaalisena albumina.

Yhtyeen menneisyydestä löytyy niin pop-, suomisoul- indie- kuin hiphopvaikuttamista. Lotta (laulu, piano) on tuttu tyttöbändi I’DeeS:in solistina sekä useiden suomalaisartistien (mm. Ressu, The Crash, Suurlähettiläät) taustalaulajana. Jani Lankinen (tuotanto, perkussiot, koskettimet) tunnetaan muun muassa kulttibändi Xysman tuottajana ja Mikko Mäki (rummut) Suurlähettiläiden rytmikoneena. Raine ”Rapa” Hynninen (basso) on profiloitunut indierokkarina (mm. Salaliitto, Limonadi Elohopea, Moto) ja Rami Saarinen (kitara) ”Man, you’re good”-tittelin tämänhetkisenä haltijana.

//Band

  • Lotta Svartsjö – laulu, piano

  • Rami Saarinen – kitara

  • Raine Hynninen – basso

  • Mikko Mäki – rummut

  • Jani Lankinen – koskettimet

Listen

Tears Apart tasapainoilee perinteen ja nykyajan keinulaudalla: sielultaan tummanpuhuvaa soulia ja rhythm&bluesia, ulosanniltaan beigeksi puleerattua, toisaalla kreemillä ja kertosäkeillä kuorrutettua.

Pekka KoskivaaraRetrokki

Monessa liemessä kiehunut kokoonpano on lavalla liekeissä, ja albumin rauhallisetkin kappaleet kasvavat mittaa ja tuntuvat todella. Tears Apartin tatsi on rento ja nälkäinen, viihdyttävä ja tanssittava.

Rock CityTamperelainen