//About

Tears Apart – Yearning for love, yet finding pain?

Tears Apart plays modern soul music. The body of the band’s expression lays on 60’s – 70’s soul, but the branches are into contemporary electroacoustic pop. In their collection of original songs you can hear Nordic vibes blending with groovy rhythm´n´blues traditions. Each song makes a unique atmosphere from strong emotion to smooth floating.

Tears Apart is a group of five devoted members with decades of musical know-how to bring to the table. Their self titled debut album was released in 2014. The latest releases are the singles from 2020: ”Stronger”, ”Say You Love” and ”Choose Me”. More new love themed music is readily waiting for the finishing touches in the studio and the goal is to release a full album in September this year.

The first single released in 2021 was the intense and catchy song ”Pain” – a track with deep and robust electro-soul vibes. With their latest single “Perfect” Tears Apart moves towards acoustic soul pop.

//Band

TEARS APART

  • Lotta Svartsjö – lead vox, piano

  • Rami Saarinen – guitar

  • Raine Hynninen – bass

  • Mikko Mäki – drums

  • Jani Lankinen – keys

Listen

In Finnish / Suomeksi

//Meistä

Tears Apart – sielukasta svengiä rakkauden ja kivun keinulaudalla

Tears Apart on sielukkaan svengin omaava yhtye Suomen Turusta. Yhtye hakee vaikutteita ikonisilta esikuviltaan Bowiesta Houstoniin Nile Rodgersin hengessä ja yhdistelee vapaasti skandisoundeja rhythm’n’blues-poljentoon elektronisia vivahteita kaihtamatta.

Kokoonpanon musiikissa kuuluu eletty elämä ja sen kaikki kiemurat. Kappaleiden tarinat ovat saaneet kimmokkeensa parisuhteen kokemuksista, parinkymmenen yhteisen vuoden ylä- ja alamäistä. Jani Lankinen (tuotanto, koskettimet) ammentaa biisinkirjoittajana ajoittain kipeänkin rehellisesti parisuhteen haastavista kompastuskivistä, mutta myös aikuiselämän onnenhetkistä. Vokalisti Lotta Svartsjö taas sovittaa tarinat omaan kokemusmaailmaansa ja tulkitsee tunteella.

Yhtyeen menneisyydestä löytyy niin pop-, suomisoul-, indie- kuin hiphop-taustaa. Keulakuva Lotta on tuttu 2000-luvun alkupuolella vaikuttaneen tyttöbändi I’DeeS:in solistina. Jani tunnetaan muun muassa kulttibändi Xysman tuottajana. Mikko Mäki on kiertänyt Suomea Suurlähettiläiden rytmikoneena, kun taas Raine Hynninen on profiloitunut indierokkarina (mm. Salaliitto, Limonadi Elohopea).

Tears Apart -esikoisalbumin (Ilmaa Music/Running Moose, 2014) julkaisun jälkeen yhtye on raivannut tietään musadiggareiden tietoisuuteen ja kurottanut siipiään jopa Atlantin yli. Viisihenkinen yhtye soittaa intohimolla, kokemuksella ja taidolla ja heittäytyy tekemiseen sielukkaalla otteella niin studiossa kuin livetilanteissakin.

Tears Apart on ahertanut aktiivisesti uusien kappaleiden parissa ja lähitulevaisuudessa siintääkin kakkosalbumin julkaisu. Yhtyeen toinen pitkäsoitto, jossa keinutaan rakkauden ja tuskan keinulaudalla, näkee päivänvalon syyskuussa 2021. Vuoden 2020 aikana julkaistut singlet Stronger ja Say You Love sekä kevään 2021 uutuudet ”Pain” ja ”Perfect” antavat esimakua tulevasta albumista.

//Bändi

TEARS APART

  • Lotta Svartsjö – laulu, piano

  • Rami Saarinen – kitara

  • Raine Hynninen – basso

  • Mikko Mäki – rummut

  • Jani Lankinen – koskettimet

Kuuntele

Tears Apart tasapainoilee perinteen ja nykyajan keinulaudalla: sielultaan tummanpuhuvaa soulia ja rhythm&bluesia, ulosanniltaan beigeksi puleerattua, toisaalla kreemillä ja kertosäkeillä kuorrutettua.

Pekka KoskivaaraRetrokki

Monessa liemessä kiehunut kokoonpano on lavalla liekeissä, ja albumin rauhallisetkin kappaleet kasvavat mittaa ja tuntuvat todella. Tears Apartin tatsi on rento ja nälkäinen, viihdyttävä ja tanssittava.

Rock CityTamperelainen